סטארט-אפ מקליפורניה בשם REMspace טוען שמצא דרך לאפשר לאנשים לתקשר זה עם זה תוך כדי חלום צלול. עם זאת, עד כה, החברה לא סיפקה נתונים או ספרות מדעית כלשהם עם ביקורת עמיתים כדי לגבות את הקביעה הזו, מה שאומר שנצטרך לחכות עד שהניסויים שלהם ייבדקו ויאומתו לפני שנתרגש יותר מדי.
ברשתות החברתיות, מייסד REMspace, מייקל רדוגה, טען שתהליך ביקורת עמיתים עשוי להימשך בין 6 ל-12 חודשים, וכי הוא מקווה לפרסם מאמר אקדמי בשנה הבאה. עם זאת, לעת עתה, כל מה שעלינו להסתמך עליו היא הודעה בודדת לעיתונות, שבה החברה טוענת כי תיווכה בהצלחה שיחה בין שני חולמים צלולים בפעם הראשונה ב-24 בספטמבר.
על פי הפוסט של רדוגה ב-X, ההישג חזר על עצמו ב-8 באוקטובר. ולמרות שה"שיחות" הללו היו בסיסיות מאד - מורכבות ממילה בודדת המשודרת מאדם אחד למשנהו - החוקרים אומרים שהעבודה שלהם יכולה לסלול את הדרך לתקשורת מורכבת יותר בין חלום לחלום.
חלימה צלולה מתייחסת למצב בו אדם מודע לחלוטין לכך שהוא נמצא בחלום, ובמקרים מסוימים כוללת יכולת לשלוט בהיבטים מסוימים של היקום החלומי של האדם. במהלך השנים האחרונות, רדוגה והחברה שלו ערכו מספר ניסויים מתוקשרים מאד בניסיון לכאורה לשחרר את הפוטנציאל של חלומות צלולים, שחלק מהמדענים מאמינים שעשוי לעזור לאנשים לפתור בעיות נפשיות או ללמוד מיומנויות חדשות.
בטוויסט מוזר, רדוגה, שאינו נוירוכירורג מוסמך, אפילו טוען שהוחדר שבב למוחו שלו - הליך שהשאיר אותו "על סף מוות" והביא ל"השלכות בריאותיות לכל החיים". מעט ידוע מה הוא קיווה להשיג על ידי נקיטת פעולה כה דרסטית או מה השבב אמור לעשות, והחברה עדיין לא סיפקה נתונים כלשהם הנובעים מהפעלול המסוכן הזה.
למרות זאת, REMspace למעשה הפיקה כמה מאמרים מדעיים שנבדקו על ידי עמיתים במהלך השנים האחרונות, כולל אחד המתאר ניסוי שאיפשר לאנשים לשלוט במכונית וירטואלית תוך כדי שינה וחלומות צלולים. החברה גם טוענת כי עבדה על שפה מיוחדת עבור חולמים צלולים המכונה Remmyo, הניב הפשוט הזה אמור להיות מורגש באמצעות אלקטרומיוגרפיה - המזהה תנועות זעירות בשרירי הפנים של ישנים - למרות שהשיטה הניבה עד כה תוצאות מעורבות.
בהודעה לעיתונות של הניסוי האחרון שלהם, החברה אומרת שהחוקרים שלהם עקבו מרחוק אחר פעילות המוח של שני אנשים בזמן שהם ישנים. כאשר הקריאה של המשתתף הראשון הצביעה על כך שהוא נכנס למצב חלום צלול, החוקרים שידרו מילת Remmyo בודדת דרך האוזניות של אותו אדם.
לאחר מכן חזר לכאורה הישן על המילה בחלום הצלול, כשהתגובה הזו נלכדת ומאוחסנת בשרת. ההקלטה הזו הועברה מאוחר יותר למשתתף השני כשהוא נכנס לחלום הצלול של עצמו, כשהאדם הזה כביכול מאשר את המילה שהתקבלה ברגע שהתעוררו.
בהתייחסו לתוצאות הלא מאומתות הללו, הודיעה רדוגה בהודעה לעיתונות, "אתמול, תקשורת בחלומות נראתה כמו מדע בדיוני. מחר, זה יהיה כל כך נפוץ שלא נוכל לדמיין את חיינו ללא הטכנולוגיה הזו". בינתיים, הוא מתגאה בכך שההישג המדווח של החברה שלו "פותח את הדלת לאינספור יישומים מסחריים, ומעצב מחדש את האופן שבו אנו חושבים על תקשורת ואינטראקציה בעולם החלומות".
חשוב לזכור שממצאים אלו עדיין לא עברו ביקורת עמיתים יסודית, כך שעד לאישור הקהילה המדעית, הרעיון של תקשורת בחלום נשאר ספקולטיבי.
מקורות:
Commentaires