top of page
הרשמו לידיעון המקוון שלנו

קבלו עידכונים על מאמרים חדשים והתרחשויות אחרות

תודה על הרשמתך

קבוצת וואטספ שקטה

whatsapp group.png

קבוצה למטרת עידכונים על מאמרים חדשים או התרחשויות הקשורות בQ-Israel. בקבוצה לא יתנהלו דיונים כך שהיא תהיה שקטה וחברותית ומספר ההודעות יהיה דליל :)

השתתפו במסע אופן הזמן

Ofan Logo a.png

מסע רב חושי בנבכי הזמן, שבו המרבד העשיר של הציוויליזציות הקדומות מתעורר לחיים ושואב אותנו אל תוכו.  

בני אדם זוהרים, וזה אור שכנראה כבה כשאנחנו מתים

עודכן: 19 במאי

מיסטיקנים ומתקשרים טענו לא פעם שהם מסוגלים לראות הילה של אור מסתורי המקיפה יצורים חיים. כעת, מדענים גילו שייתכן שיש אמת כלשהי בטענותיהם. חוקרים מאוניברסיטת קלגרי שבקנדה מצאו שיצורים חיים פולטים זוהר רפאים עדין. ומחקרם החדש מוכיח כי האור הזה כבה ברגע המוות.


עם זאת, אין מדובר בכוח מיסטי או בהוכחה לקיומה של הנשמה, אלא בתופעה פיזיקלית הנקראת "פליטה פוטונית חלשה במיוחד" (Ultraweak Photon Emission – UPE), הסבירו החוקרים. כאשר תאים ביצורים חיים מייצרים אנרגיה, התהליכים הכימיים המעורבים בכך משחררים כמות זעירה של אור בצורת פוטונים - החלקיקים שמהם מורכב האור.


בעוד שקיומו של זוהר זה היה שנוי במחלוקת, מדענים המשתמשים במצלמות רגישות במיוחד טוענים שסיפקו ראיות "ברורות מאד" לקיומם של ביופוטונים (biophotons). החוקר הראשי, ד"ר דניאל אובלאק (Daniel Oblak), אמר למגזין New Scientist: "זה באמת מראה שזו אינה רק תקלה או תוצאה של תהליכים ביולוגיים אחרים - זה משהו שמגיע מכל היצורים החיים".


דבר אחד שמשותף לכל היצורים החיים הוא הצורך שלהם לייצר אנרגיה כדי לשרוד. בתאי כל אורגניזם קיימים מבנים הקרויים מיטוכונדריה, בהם מתבצע תהליך הנקרא "מטבוליזם חמצוני" שבו סוכרים "נשרפים" בנוכחות חמצן. במהלך התגובות האלה, מולקולות צוברות ומשחררות אנרגיה, תוך פליטת פוטונים.


למרות שרבים האמינו שהאור הזה חייב להתקיים, הוא היה קשה מאד לזיהוי. הסיבה: מדובר באור עמום כל כך, שקשה להבחין בו על רקע מקורות אור טבעיים אחרים, כמו הקרינה הנפלטת מחפצים חמים. אך בעזרת מצלמות מתקדמות שיכולות לזהות פוטונים בודדים, הצליחו ד"ר אובלאק ועמיתיו לבודד את האור הזה ולהראות מה קורה לו לאחר מות בעל החיים.


במהלך הניסוי, עכברים הונחו בקופסאות חשוכות ומבוקרות טמפרטורה, והמצלמות הדיגיטליות צילמו שתי תמונות בחשיפה של שעה, האחת בעת שהעכבר היה חי, והשנייה לאחר שמת. בתמונה הראשונה נראו פוטונים נפלטים מכל רחבי גוף העכבר, עם "מוקדי חום" באזורי האיברים, הראש והכפות. בתמונה השנייה, לאחר המוות, כמעט כל פליטת הפוטונים נעלמה, למעט עקבות בודדים מעל אותם מוקדים לשעבר.

באמצעות מצלמות שיכולות לזהות פוטונים בודדים, חוקרים צילמו תמונות בחשיפה ארוכה של עכברים לפני ואחרי מותם.
באמצעות מצלמות שיכולות לזהות פוטונים בודדים, חוקרים צילמו תמונות בחשיפה ארוכה של עכברים לפני ואחרי מותם.

במאמר שפורסם בכתב העת The Journal of Physical Chemistry Letters, כתבו החוקרים: "בעוד שעכברים חיים פולטים UPE באופן ברור - דבר המעיד ככל הנראה על תהליכים ביולוגיים מתמשכים ופעילות תאית - פליטת ה-UPE של העכברים המתים כמעט ונעלמה. "זוהי עדות ברורה לכך ש-UPE קשור ישירות למצב של חיים".


ד"ר אובלאק מוסיף: "העובדה שפליטת פוטונים חלשה במיוחד היא תופעה אמיתית - כבר אינה ניתנת לערעור". בנוסף, השתמשו החוקרים במצלמותיהם כדי לבחון את הזוהר שנפלט מעלים של צמחים. הם גילו שהעלים המשיכו לזהור גם לאחר שנקטפו מהעץ, ושהזוהר התעצם כאשר פציעות הפעילו את מנגנוני התיקון של הצמח. יצירת לחץ על פני העלה - למשל על ידי הוספת כימיקלים כמו בנזוקאין (תרופה מאלחשת) - הובילה גם היא לעלייה בעוצמת האור.

החוקרים גילו שעלים שנלקחו מצמחים זוהרים יותר ככל שהתחממו, ומהירות התגובות ה"מטבוליות", המייצרות אנרגיה, גברה.
החוקרים גילו שעלים שנלקחו מצמחים זוהרים יותר ככל שהתחממו, ומהירות התגובות ה"מטבוליות", המייצרות אנרגיה, גברה.

ממצאים אלו מחזקים את ההשערה שפליטת הפוטונים קשורה לתהליכים ביולוגיים של חיים. עם זאת, הזוהר הזה אינו בהכרח קשור למצב של "חיים" במובן הרגיל שבו אנו מבינים אותו. במסגרת רפואית, המוות מוגדר בדרך כלל כהפסקת פעילות בתחומים קריטיים כמו נשימה, פעימות לב או פעילות מוחית. אך הזוהר שמפיקים יצורים חיים אינו בהכרח קשור לסימנים המקובלים הללו.


ד"ר מיכל צ'יפרה (Michal Cifra), ביולוג מהאקדמיה הצ'כית למדעים בפראג, שלא היה מעורב במחקר, הסביר ל-MailOnline כי התופעה נוגעת יותר לחיים ברמת הרקמות הבודדות. לדבריו, היעלמות האור לאחר המוות נובעת מ"הפסקת אספקת החמצן לרקמות". ללא חמצן - אין מטבוליזם חמצוני, ולכן גם לא מיוצר אור. עם זאת, אם הדם ממשיך לזרום באופן מלאכותי בבעל חיים עם מוות מוחי - או אפילו באיבר יחיד - תאי הרקמה עדיין ימשיכו לפלוט את אותו זוהר חי.

צמחים שנפגעו או שטופלו בכימיקלים זהרו בצורה בהירה יותר באזורים אלה. ממצא זה מצביע על כך שניתן להשתמש בפליטות פוטונים חלשות במיוחד באבחון רפואי כדי לחפש רקמות פגועות בבני אדם.
צמחים שנפגעו או שטופלו בכימיקלים זהרו בצורה בהירה יותר באזורים אלה. ממצא זה מצביע על כך שניתן להשתמש בפליטות פוטונים חלשות במיוחד באבחון רפואי כדי לחפש רקמות פגועות בבני אדם.

תכונה זו של פליטת פוטונים חלשה במיוחד עשויה להוביל ליישומים חשובים בבדיקות רפואיות. מכיוון שכמות האור הנפלטת מושפעת מתגובות הריפוי של הגוף, ניתן להשתמש בזוהר הזה כדי לאתר אזורים של רקמות פגועות. על ידי התבוננות באילו אזורים פולטים יותר מדי או פחות מדי אור - ניתן לעקוב אחר מצב הבריאות של המטופל בצורה לא פולשנית.


ישנם חוקרים שאף מציעים כי UPE עשוי לשמש בעתיד לניטור מחלות ניווניות כמו אלצהיימר. בעתיד, החוקרים מציעים שאפשר יהיה להשתמש בטכניקה זו כדי לעקוב אחר בריאותם של אקוסיסטם שלמים - כמו יערות - על ידי התבוננות בזוהר בלילה.

מקורות:

Comments


בקרו בחנות שלנו

הגמל המעופף מביא לכם פריטים יוצאי דופן ומותרות של ימי קדם אל מפתן דלתכם, כמו גם כלים ועזרים למסעות מחקר והרפתקה.

חדש!!!

האם יש לכם סיפורים משפחתיים מרתקים, תמונות נדירות או מסמכים מרגשים שעוברים מדור לדור? עכשיו זה הזמן לשתף אותם!

image-from-rawpixel-id-6332455-png.png

אנו שמחים להכריז על קטגוריה חדשה: 

Site banner copy_edited.png
bottom of page